Cryptocurrency

Dogecoin'de "Twitter Coin" Hareketi



İngiltere merkezli kripto kredi şirketi Nexo, ABD’den çekiliyor. Şirket, önümüzdeki aylarda ABD’deki ürün ve hizmetlerini aşamalı olarak sonlandıracağını bildirdi. Nexo, sekiz eyalet regülatörü tarafından soruşturma altına alınmıştı. Bu eyaletlerden birçoğu, Nexo’nun faaliyetlerini sonlandırmasını talep etmişti.

Son bir haftada, uzun yıllardır dokunulmayan, toplamda 1200 BTC’nin hareket ettiği belirlendi. Bu Bitcoin’lerden bazıları, fiyat henüz 500 dolarken satın alınmıştı. Transfer edilen Bitcoin’lerin satılıp satılmadığı tam olarak bilinmiyor fakat satıldığı varsayılıyor.

En büyük Bitcoin madenciliği şirketlerinden biri olan Riot, faaliyet raporunu yayımladı. Buna göre şirket, kasım ayında 521 BTC üretti. Riot, tamamını kendi madencilik faaliyetlerinden elde ettiği 6 bin 897 BTC’yi satmadığı ve elinde tutmaya devam ettiğini de bildirdi. Şirket, yeni cihazlar ekleyerek madencilik kapasitesini de önemli ölçüde yükseltti.

Dogecoin, dün ortaya çıkan Twitter Coin söylentisiyle kısa süreli artış yaşadı. Sızan görüntüler, Twitter’ın “Twitter Coin” adında bir teknik geliştirme üzerinde çalıştığını gösteriyor. Sızan bahşiş ve coin görüntülerinin Dogecoin’le bir ilgisi olup olmadığı bilinmiyor ancak Elon Musk tarafından satın alınan platformun kripto paralarla ilgili yeni bir adım daha atabileceği öne sürülüyor.

Milyarder yatırımcı Tim Draper, Bitcoin için 250 bin dolarlık tahminini altı ay öteledi. Daha önce Bitcoin’in 2023’e kadar 250 bin dolara ulaşacağını iddia eden Draper, bunu 2023’ün ortasına çektiğini söyledi. Milyarder yatırımcı, Bitcoin’in yayılmasında kadınların etkili olacağını, bunun fiyat artışına önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

ABD Federal Ticaret Komisyonu, kripto para şirketlerini soruşturma altına aldı. Soruşturmanın konusu ise yanıltıcı reklamlar. Hangi şirketlerin incelendiği ise gizli tutuluyor. Soruşturmayı bir kurum yetkilisi de doğruladı.

#dogecoin #twittercoin #bitcoin #uzmancoin

2 Comments

Write A Comment

Share via